Tips för hur du bettar på basket

Basket eller basketball som det också heter är en av de fyra nationalsporterna i USA. Redan i slutet på 1800-talet började man spelade basket i Nordamerika. Basketen uppfanns faktiskt av en kanadensare och det största anledningen till basketens uppkomst var att man behövde något att göra mellan säsongerna för amerikansk fotboll och baseball. Är du van vid att betta på fotboll eller hockey och vill testa en ny sport eller har du ett intresse för basket så är basket oerhört spännande sport att betta på. I basket blir det väldigt många poäng och det går att betta på allt möjligt. Basket odds är ofta fördelaktiga, framförallt när det kommer till live betting basket.

Hur bettar man på basket

För att börja betta på basket så rekommenderar vi att öppna ett konto på något av de spelbolag som vi rekommenderar. Genom att välja ett spelbolag som vi länkar till från vår sida så kan du känna dig säker på att välja ett spelbolag av hög kvalité där du kan känna dig trygg med att du kommer behandlas på ett korrekt sätt. Att betta på basket är enkelt och spännande. Det är troligtvis den sport som lämpar sig allra bäst för betting då det händer så mycket hela tiden. Basket är en stor sport så i princip alla spelbolag har matcher från den amerikanska ligan NBA och den svenska ligan SBBF. Utöver det finns ofta flera andra internationella ligor representerade så som Spanien, Argentina och Serbien. Det finns massor av spännande spelformer du kan betta på. Framförallt är det live betting för basket som har de roligaste spelformerna för den erfarna spelaren. Om ett lag har lågt odds innebär det att bolaget som sätter oddsen anser att laget har stor chans att vinna. Till exempel kan ett lag som nästan alltid vinner ha 1.1 i odds medan ett lag som inte vinner lika ofta har 3.4 i odds. Satsar du 100 kr på att det laget som inte vinner lika ofta ger det dig oddsen 3.4 och du vinner totalt 340 kr om laget du satsade på vinner. Det finns massor av olika spelformer, läs mer om detta i nästa avsnitt.

Spelformer

Det finns ett gäng olika spelformer för den som vill spela på basket. Här nedan är listan på de vanligaste spelformerna.

1-X-2

1-X-2 innebär att du satsar på att hemmalaget ska vinna (1), att det ska bli lika (X) eller att du satsar på att bortalaget ska vinna (2). Om matchen slutar 78-85 innebär det att bortalaget vann matchen och du har nu vunnit om du valt att satsa på 2.

Resultat

Resultat innebär att du spelar på exakt slutresultat. Detta är extremt svårt i basket då det blir så många poäng men lyckas du pricka exakt rätt resultat så ger det en stor vinst.

Över eller Under

Över eller Under är en vanlig spelform i basket. Här satsar du på hur många poäng du tror det blir i matchen. Du kan till exempel satsa på färre än 150.5 poäng. Blir slutresultat 78-72 blir det totalt 150 poäng vilket ger dig vinst. Hade det blivit ett poäng till i matchen hade det däremot blivit 151 poäng och du hade blivit utan vinst.

Vinnare

Att spela på vinnare i basket är mer av ett långtidsspel. Istället för att vara beroende av varje enskild match så bettar du på vem som är totalsegrare efter alla omgångar i en basketliga eller vinnaren av en basketturneringen.

Handikapp

Ett vanligt spelsätt i USA är att spela med handikapp. Detta spelsätt har blivit allt mer populärt i Sverige och innebär att det lag som är sämre på pappret får ett antal poäng försprång. Säg att lag X och lag Y möts. Lag X är något sämre på pappret så de får börja med ett handikapp på 8 poäng. Har du satsat på att lag Y ska vinna innebär att lag Y måste vinna med minst 9 poäng för att du ska vinna ditt bett. På så sätt blir det alltid samma basket odds för båda lagen när det ena laget har handikapp.

Live betting basket

Live betting basket har flera andra spelformer – Vid live betting på basket finns det massor av olika spelformer. Du kan spela på vem som gör nästa poäng, vilket lag som gör nästa foul, hur många poäng det blir i matchen och så vidare. Många hävdar att basket är det perfekta sporten för live betting då det händer så mycket hela tiden.

Bästa tips & strategier basket

Det finns massor av tips och strategier för basket. Det viktigaste är ändå vad du själv är intresserad av. Har du ett stort intresse för basket eller är ditt mål att tjäna pengar på sport betting och basket råkar vara en sport där du tror du har goda chanser att lyckas vinna. Det är bara genom egen analys och egna erfarenheter som du kan göra de korrekta besluten för att maximera dina vinstchanser. Ett generellt tips är att spela mycket på live betting eftersom det oftare går att hitta fördelaktigare odds där än om du spelar på odds som är uppgjorda långt innan matchstart.

Budget & planering

Vill du bli en vinnande spelare på lång sikt är det viktigt att du planerar ditt spelande. Att spela på basket är ganska komplicerat eftersom det finns så många olika spelformer att betta på. För du egen statistik så kommer du snart förstå vilka typer av matcher och spelformer som du tjänar mest pengar på. När det kommer till budget så är ett tips att ha ett spelkonto och spela aldrig för mer än för de pengarna. När du har byggt upp en större spelkassa så ska du aldrig satsa mer än 10% på en match troligtvis aldrig mer än 5% av din spelkassa beroende på om du har några andra intäkter. Spelar du för att det är kul och få en spännande upplevelse behöver du inte tänka så mycket på spelkassan förutom att inte spela bort för mycket men vill du livnära dig på basket så är det viktigt med kontroll.

Populära matcher och ligor med odds

Den populäraste ligan för basket är självklart den amerikanske basketligan NBA. De flesta sportintresserade vet vem Michael Jordan är även om de kanske aldrig har sett en basketmatch. Faktum är att många argumenterar för att Michael Jordan är det största idrottsmannen genom tiderna. Han tog hem åskilliga titlar för sitt lag Chicago Bulls. I Sverige heter vår basketliga SBBF och är inte alls lika känd men basket är en idrott som blir större för varje år. Över 400 miljoner människor utöver basket årligen. Har du inte testat att betta på basket så ska du definitivt pröva! Registrera dig på något av de spelbolag som vi rekommenderar och gör ditt första spel idag, lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *