eSport Counter-Strike: Global Offensive – så bettar du

Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) är en så kallad förstapersonsshooter (FPS) utvecklad av Valve Corporation och Hidden Path Entertainment. Det är det fjärde spelet i den populära Counter-Strike-serien och två lag – terroristerna och kontraterroristerna med fem spelare i respektive lag ställs i vanlig ordning mot varandra i de olika spelformer som finns tillgängliga. Counter-Strike-serien är både en av de äldsta och största spelserierna inom esporten.

Satsa pengar på Counter-Strike: Global Offensive

Du kan spela på CS GO om riktiga pengar hos flera av de största spelsajterna och det finns även specialiserade esportspelsajter som erbjuder CS GO betting. Exempel på spelsajter som erbjuder CS betting är Betway, Betsafe, Bet365 och Pinnacle Sports. Flera av dessa spelsajter har en separat avdelning för esport betting. Läs mer nedan om hur CS betting går till eller lägg ditt första CS GO bet redan nu!

Hur bettar man på CS: GO?

Det vanligaste inom Counter Strike betting är att man satsar pengar på vilket lag som kommer att vinna en match men vissa spelsajter erbjuder även andra spelvarianter. Dessa specialbets kan inkludera allt från vilket av två lag som vinner en specifik karta till huruvida CS: GO kommer att vara en gren i de olympiska vinterspelen år 2030 eller inte. Det kan också röra sig om vilket lag som vinner en viss turnering och i bettingen kring matcher kan även handikapp förekomma, vilka förändrar oddsen och kan fungera som en krydda vid CS GO betting. Se själv efter vilka spelformer som erbjuds av de olika spelsajterna!

Spelformer

De två spelformer som professionella Counter-Strike: GO-spelare kan göra upp i är ett bombscenario och ett gisslanscenario. I bombscenariot är terroristernas mål att plantera C4-sprängmedel på en av två angivna bombplatser (märkta A och B) alternativt eliminera alla spelare i kontraterroristlaget. Kontraterroristerna ska försöka stoppa terroristerna från detta eller desarmera bomben om terroristerna har lyckats armera den, alternativt eliminera alla spelare i terroristlaget. I gisslanscenariot ska kontraterroristerna försöka frita gisslan och föra dem i säkerhet medan terroristerna ska förhindra kontraterroristerna från att lyckas med detta. På professionell nivå spelar man i lag om fem i bäst av 30 rundor, det vill säga att det lag som vinner 16 rundor vinner matchen. Om lagen skulle vinna 15 rundor var kan matchen avgöras genom övertidsspel för att kora ett vinnande lag.

Bästa tips & strategier för betting på CS: GO

Det finns flera olika faktorer som kan utgöra den avgörande faktorn i en match mellan två lag, inte minst dagsformen. Genom att följa resultat och nyheter kring lagen på hemsidor, i forum, på sociala medier och liknande kan du bilda dig en uppfattning om de lagens dagsform. Det kan också vara intressant att hålla koll på om något av lagen har förändrats genom att värva eller tappa en spelare från eller till ett annat lag.

Budget och planering

Som med all betting ska du bara spela för pengar som du kan undvara eftersom du riskerar att förlora hela beloppet. Bestäm dig först för vilken budget du ska ha att röra dig med för Counter Strike betting och titta därefter på vilka matcher och turneringar som förtillfället är tillgängliga för CS GO betting. Där ser du också namnen på de deltagande lag du kan spela på, vilket ger dig möjligheten att göra egna efterforskningar på nätet om dessa lag. Läs på om dessa lag på olika hemsidor, bloggar, forum och sociala medier som du kommer över för att skapa dig en bild över deras styrkeförhållanden. Därefter jämför du oddsen och spelar på det lag du tror har en stor chans att vinna sin match till ett odds du gillar. Har du gjort din läxa? Bra, då är du redo att lägga ditt första CS GO bet!

Populära turneringar med odds

Det arrangeras årligen en uppsjö av populära turneringar världen över där du kan spela på CS GO om riktiga pengar. Här följer ett axplock: DreamHack i Leipzig, Tyskland 22-24 januari 2016 Intel Extreme Masters World Championship i Katowice, Polen 4-6 mars 2016 DreamHack i Bukarest, Rumänien 22-24 april 2016 DreamHack i Austin, Texas, USA 6-8 maj 2016 DreamHack Tours i Frankrike 14-16 maj 2016 DreamHack Summer 18-21 juni 2016 ESL One i Köln, Tyskland 8-10 juli 2016 DreamHack Valencia i Valencia, Spanien 14-17 juli 2016 DreamHack Cluj Napoca i Cluj-Napoca, Rumänien 28-30 oktober 2016 DreamHack Winter 24-27 november 2016

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *