eSport betting på DOTA

Dota 2, efterträdaren till det omåttligt populära Dota, är ett strategispel för datorn som kretsar kring en fantasyvärld. Dota är förkortning av Defense of the Ancients, vilket är en karta i datorspelet Warcraft III, och den karta som har kommit att bli den mest populära. Det spännande med att betta på Dota, och Dota 2, är att kartan ständigt uppdaterad med nya funktion, karaktärer och annat, vilket resulterar i att odds för respektive lag kan förändras, och förhandsfavoriter flyttas ner om de inte är uppdaterade nog på de senaste förändringarna i spelet.

Att spela på Dota 2-tävlingar går att göra varje år, vid olika tillfällen. Spelutvecklaren Valve arrangerar själva den oerhört stora turnering ”The International”  varje år, och i samband med detta kan du betta på Dota 2 på våra spelportaler. Det var det svenska laget Alliance som vann denna turnering 2013. Prissumman för ettan var då på 9 000 000 kronor, 2015 var det 100 miljoner kronor. Vill du ta del av vart du kan betta på Dota 2 nu, ta del av det bästa välkomsterbjudandet för nya spelare nedan. Genom att få en bra bonus på din första insättning har du möjlighet att betta på Dota 2 utan att förlora av dina egna pengar.

Hur bettar man på Dota 2

Datorspelet Dota tillhör den spelgenren som kallas MOBA, eller Multiplayer Online Battle Arena. Detta innebär att två lag möts på en bana eller karta och skall slå ut varandra. Lagen i Dota 2 kallas Dire respektive Radiant och båda dessa lag skall ha fem spelare var men har samtidigt hjälp av karaktärer som inte spelas av riktiga personer. Dessa karaktärer kallas Creeps. Målet för de två lagen är att förstöra det andra lagets bas, och därmed har laget vunnit. Du kan genom våra spelportaler välja att betta på det lag du tror skall vinna en specifik match, samt även vilket lag som kommer vinna hela turneringen.

Som nämnts ovan är det stora prissummor involverade i Dota 2, vilket resulterar i att det är stenhård konkurrens och jämna odds. Dock finns det, precis som i alla andra sporter, möjlighet att se tendenser för ett uppåtgående lag som kan ha lite högre odds, men ändå ett bra potential att vinna. Då har du perfekta möjligheter att betta på Dota 2 och vinna mycket pengar. Det som skiljer spelarna i lagen åt är att de kan välja var sin hjälte de vill spela med. Den hjälte spelare väljer lär sig nya funktioner och blir bättre med spelets gång. Dessutom kan man för pengar ens karaktär tjänar in, köpa diverse olika föremål som ytterligare förstärker hjältens attribut. Hjältarna har olika attribut från början, såsom krigare eller läkare, vilket påverkar hur spelarna väljer att använda sina hjältar i spelet.

Bästa tips & strategier för betting

Precis som med alla andra sporter du kan betta på, är Dota 2 viktigt att göra research på och vara någorlunda uppdaterad kring hur respektive lag har levererat sina senaste matcher. Om du som vill betta på Dota 2, vill komma riktigt nära matcherna går det att köpa biljetter till de olika turneringarna och därmed se turneringen in-game, det vill säga följa matchen direkt på din datorskärm, samtidigt som du betalar en liten summa för att stödja Dota 2-scenen. Dock går det även att se turneringarna gratis genom diverse olika streamingtjänster. Av de spelportaler vi har där du kan betta på Dota 2, finns det även vissa av dessa som levererar live stream av Dota 2.

Olika scenarion med olika odds

Det finns olika sorters betting för Dota 2. Den vanligaste är att helt enkelt satsa på det lag man tror kommer vinna en match under en turnering, alternativt hela turneringen. På samma sätt som i alla andra sporter du bettar på, har respektive lag olika odds, kopplat till deras nuvarande form, tidigare matcher och så vidare. Förutom att spela på matchens resultat kan du även betta på exempelvis First Blood, alltså vilket lag som lyckas döda någon i det andra laget först. Beroende av stolek på turnering och vilken spelportal du väljer att vända dig till, finns det ytterligare spelformer du kan ta del av när du vill betta på Dota 2. Se redan idag vilka turneringar i Dota 2 du kan betta på redan idag. Välj någon av våra spelportaler nedan och få direkt deras bästa välkomstbonus samtidigt som du kan prova på den häftiga betting-formen Esport och Dota 2.

Budget & planering

Vid betting på Epsort och Dota 2 är grundtanken likadan som betting på andra sporter. För att du skall ha bästa tänkbara möjligheter att tjäna mycket pengar på din betting, gäller det att du sätter upp strategier och en budget för ditt spelande. Se över de olika turneringar som finns att ta del av, och gör research på de lagen, för att hitta ett lag med bra odds och en stark möjlighet att vinna. Det är viktigt att du sätter undan en dedikerad budget för din betting på Dota 2, då vad som helst alltid kan hända. De pengar du går in med vid betting på Esport skall du kunna vara utan. Planeringen är dock oerhört viktig, och spela in direkt som du ser att en match är på gång. Om du skall ha optimal chans att ha ett lukrativt spelande och kunna njuta maximalt av ditt spelande, skall du betta på de matcher du hunnit researcha, och ser en potential med.

Populära Dota 2-turneringar med odds

Du som är intresserad av betting på Dota 2 kommer hitta ett antal olika ligor och turneringar hos våra olika spelportaler. De större turneringarna kommer långt i förväg gå att betta på vinnare och dylikt. De mest kända turneringarna varje år, där även det största spelutbudet kommer att finnas är:

The International

The International  är en årlig turnering producerad av spelutvecklaren Valve.

Dota Major Championships

Dota Major Championships är en av de tre största turneringarna under året, som senare har sin final under The International

World Cyber Arena

World Cyber Arena eller WCA är ytterligare en oerhört stor turnering som går av stapeln i Kina.

The Summit

The Summit  är en turnering som anordnas två gånger per år och har än så länge arrangerats fyra gånger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *