Betta på eSport League of Legends

League of Legends (LoL) är ett multiplayer online battle arena (MOBA), realtidsstrategispel utvecklat av Riot Games. Två lag med tre eller fem spelare per lag, beroende på spelkartans storlek, startar på motsatt sida av kartan, i närheten av en så kallad nexus – en monumentpelare. Spelet går ut på att förstöra motståndarens nexus och när ett av lagen lyckas med detta, eller när motståndaren har gett upp, är matchen över. Innan ett lag kan förstöra motståndarens nexus måste spelarna först ta sig förbi de kanontorn som står utplacerade för att vakta de olika vägar som leder till monumentpelaren. Det gäller att försöka döda så många fiender och neutrala monster som möjligt dels för kunna gå upp i nivå under spelets gång. Alla spelare startar vid matchens början på nivå 1 och kan maximalt ta sig upp till nivå 18. Spelarna kan också under spelets gång köpa utrustning och drycker som gör spelaren starkare. De hjältar som spelarna kan välja mellan innan matchstart har olika förmågor; vissa har en mer understödjande roll medan andra en mer offensiv sådan.

Satsa pengar på League of Legends

Flera av de större spelsajterna erbjuder League of Legends betting, till exempel Bet365, Betsafe, Betway, Pinnacle Sports och Unibet. Många spelsajter har till och med en separat avdelning på sin webbplats för spel på esport som exempelvis LoL betting! Du kan läsa mer om betting på LoL på den här sidan eller, om du känner dig otålig, så kan du testa lyckan och lägga ditt första bet på LoL nu på direkten!

Hur bettar man på League of Legends?

League of Legends betting är väldigt likt oddspel i största allmänhet. Den vanligaste formen av LoL betting är spel på det lag man tror kommer att vinna en viss match eller turnering. Det finns också spelbolag som erbjuder mer sällsynta former av betting på LoL, som till exempel om League of Legends kommer att vara en gren i vinter-OS 2030 eller ej. Välj och vraka bland utbudet av League of Legends betting på de olika spelsajterna och lägg ditt första League of Legends bet idag!

Spelformer

Det finns två huvudsakliga spelformer i League of Legends: classic och dominion. I classic måste motståndarens nexus förstöras medan den egna försvaras. Dominion går ut på att hålla majoriteten av de checkpoints som finns utplacerade på spelkartan och genom att göra detta skada motståndarnas nexus. Beroende på spelkartans storlek består de bägge lagen av tre eller fem spelare vardera.

Bästa tips & strategier för betting

Läs på om de deltagande lagen och spelarna så du känner till deras styrkeförhållanden, dagsform och liknande. Denna typ av information kan du hitta på webben på olika hemsidor, bloggar, forum eller sociala medier. Ju bättre påläst du är om spelarna och lagen desto bättre förberedd är du inför ditt första bet på LoL. När du känner att du har koll på läget är det bara att göra ditt League of Legends bet och låta de deltagande lagen göra resten!

Budget & planering

Välj vilken budget du vill spela med och håll dig till den. Planera sedan vilka matcher i vilka turneringar du vill spela på. Lägg inte alla ägg i en korg! Genom att sprida ut dina League of Legends bet över flera matcher fördelar du risken över dessa och påverkas inte lika negativt om ditt lag skulle förlora en enskild match.

Populära League of Legends-turneringar med odds

Det finns massor med League of Legends-turneringar där man kan spela på odds och dessa livesänds oftast på nätet eller på TV. De allra största turneringarna är följande:

League of Legends World Championship är det officiella världsmästerskapet i LoL och arrangeras årligen av dess utvecklare Riot Games.

League of Legends Championship Series (LCS) består av två tävlingar: LCS Europa och LCS Nordamerika. Bägge dessa tävlingar har 10 deltagande lag från respektive världsdel och de tre främsta lagen från dessa bägge tävlingar, och således även världsdelar, gör sedan upp i världsmästerskapet League of Legends World Championship.

Tencent League of Legends Pro League (LPL) är en kinesisk proffsliga från vilken de tre främsta lagen går vidare till världsmästerskapet League of Legends World Championship.

League of Legends Master Series (LMS) är en fristående asiatisk proffsliga med lag från Hong Kong, Taiwan och Macau.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *