Allt om online betting på Smite

Smite släpptes av Hi-Rez Studios i mars 2014 och erbjuder spelare att spela ett välbalanserat Multiplayer Online Battle Arena(MOBA)-spel som är designat att spelas i det mer moderna tredje personperspektivet.

Var är Smite match-betting tillgängligt?

Smite betting finns tillgängligt hos AlphaDraft som du hittar här.

Smiteturneringar och professionella spelare

Den första världsmästarturneringen i Smite gick av stapel i januari 2015 och hölls i Atlantas Cobb Energy Performing Arts Centre med plats för 2750 personer. Den totala prispotten var uppe strax över 2,6 miljoner USD, med en vinstsumma på 1,3 miljoner USD för förstapristagaren och strax över 522000 USD för silvermedaljören. Turneringen anordnades av Hi-Rez Studios själva och innehöll deltagarna i de åtta bästa professionella lagen i världen. I skrivandets stund är prispotten för kommande världsmästerskap uppe i dryga en miljon USD, men det kommer att komma fler möjligheter att vinna under säsongsbaserade tävlingar och turneringar. Andra turningar och tävlingars prispotter varierar väldigt mycket i storlek.

Betta på Smite

Med tanke på att Smite är relativt nytt så betyder det att spelet, i skrivandets stund, inte regelbundet har erbjudits odds och betting bland bettingsajterna som erbjuder esportbets. För fantasy-esporter är AlphaDraft det absolut bästa stället om man vill spela för riktiga pengar men även Vulcun erbjuder bets. Även om många sajter i skrivandets stund inte har specifika undermenyer för Smite som för andra stora spel som League of Legends och Dota 2, så erbjuder några av de stora bettingbolagen tillfälliga bettingmöjligheter under större events. Till exempel Betway eSports och PinnacleSports är bra sajter för detta.

Investera i Smite för framtiden

Med den här kunskapen skulle det vara lätt att säga att en investering av tid i att lära sig mer om Smite skulle vara bortkastad för inbillade bettare, bara för att spelet växer i en rask, för-fort-för-att-ignorera-takt. Vadhållningsagenter skulle vara dåraktiga om de förbisåg följande anledningar: Spelet släpptes i augusti år 2015 för Xbox One-konsolen. Detta gör spelet till det första av de tre största MOBA-spelen att släppas till en spelkonsol, och det kommer att öka uppmärksamheten för spelet betydligt. Den visuella upplevelsen i Smite än i andra MOBA-spel på grund av Smites mycket friare rörliga åskådarsynvinkel, liksom att alla färdigheter styrs manuellt i spelet. Smite har redan dramatiskt visat sig vara esportmaterial genom att erbjuda en enorm prispott inför spelets första världsmästerskap som nämndes tidigare.

Stora pengar finns att vinna

Prispotten för dessa spel bestäms utifrån deras livskraftighet och potentiella livslängd som esport mer än någonting, ju mer pengar som står på spel, ju mer människor kommer att försöka sig på att spela på en elitnivå. Esportens åskådarskara ökar eftersom folk har spelat spelet själva vilket ger dem en mycket bättre kontext till varför det som de ser är så fantastiskt. Det är också viktigt att inser att Smite befinner sig i sin barndom jämfört med andra esporter som Starcraft 2, CS:GO, Street Fighter och Dota 2 som alla är spel baserade på tidigare upprepningar av spel (eller moddar) som har funnits i mer än ett decennium.

Få bettingövertag på Smite

Bristen på aktuella tillfällen borde inte avskräcka människor, som tidigare sagt, från att lära sig mer om spelet inför att bettingtillfällen äntligen uppenbarar sig. Det bästa sättet att lära sig spelet är att titta på sändningar av spelet, speciellt klipp från finalmatcherna under 2015 års världsmästerskap. Vem som helst som är bekant med andra MOBA-koncept vet att statistik som erfarenhet per minut, guld per minut och K/D/A (Kills/Deaths/Assists) är poängen, bakslagen och assistans i MOBA-spel. På nätet finns det bra guider som på djupet förklarar spelets funktioner liksom listor med statistik över varje lag som ingått bland elitlagen. Smite är just nu en av de yngsta esporterna och kommer bara att fortsätta att växa. Att lära sig mer just nu kommer att öka framtida chanser för en bettare att få ett övertag helt enkelt genom att vara en av de första som skaffade sig den expertis som krävs för att göra smarta bets.

Hur du spelar Smite

Karaktärerna i Smite är alla baserade på gudar, gudinnor och andra mytologiska element. Spelbara karaktärer inkluderar figurer som till exempel Zeus, Athena, Loki och Ra, och de är endast några stycken av spelets alla sextio gudar. Spelet innehåller gudar från de grekiska, romerska, kinesiska, egyptiska, nordiska, hinduiska och mayanska gudavärldarna. I en tävlingsinriktad esportmiljö spelas Smite i fem-mot-fem matcher mellan två lag i spelets ”erövringsläge”. Varje lags mål är att förstöra motståndarlagets Titan i fiendelägret, och dessa blir bara sårbara efter förstörelse av minst ett fälts torn och en Phoenix. Spelet spelas på en karta med tre fält och en jungelsektion med neutrala monster mellan varje fält. Varje deltagare av de fem spelarna i laget fullföljer varsin rollkaraktär:

AD Carry: Startar spelet i ”duofältet”. Hans eller hennes jobb är att leda laget fram till seger i det senare skedet i spelet, efter att ha startat spelet med relativt lägre anseende.

Jungler: Fokuserar på att döda minions i jungeln mot erfarenhet och guld.

Mid: Brukar mittenfältet och hjälper till i de andra fälten när det behövs.

Solo: Brukar ”solofältet” och hjälper till i lagstrider och andra mål när det behövs.

Support: Startat i duofältet och flackar omkring för att hjälpa sina övriga lagkamrater. Viktiga koncept att tänka på är att varje karaktär levlar upp (från 1-20) och förtjänar nya förmågor under spelets gång. Dessutom belönas man med guld för lyckade förintelser av andra spelare, medverkan, sista slag mot fiendeminioner, förintelser av neutrala minioner och byggnadsförgörelse. Guld används till att köpa saker som senare höjer varje spelares karaktärs styrka på olika sätt. Som till exempel att få chansen att vålla ett kraftigt slag under en enkel basattack.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *