Bästa betting tipsen på fotboll

Att satsa pengar på fotboll har en lång tradition i Sverige. Det är väldigt populärt att spela på fotboll och det gör matcherna roligare att titta på, om det även finns en möjlighet att vinna pengar om ”rätt” lag vinner.  Att spela eller betta på fotboll som det också heter har funnits redan sedan 1930-talet och är väldigt utbrett över hela Sverige. I och med datorernas och internets utveckling har spelutbudet utökats och det går nu att spela på långt fler matcher än för bara tio år sedan. Idag finns det till exempel live betting, betting på lägre divisioner och andra typer av fotboll odds, läs mer om detta nedan.

Hur bettar man på fotboll

Att betta på fotboll är enkelt. Det finns ett fåtal saker som kan vara bra att tänka på innan du startar, men inget måste. Det vi rekommenderar är först skapa ett konto hos ett av de spelbolag som vi rekommenderar. Väljer du något av de bolagen kan du känna dig säker på att du spelar på ett bolag av hög kvalité och behöver inte oroa dig för att inte få pengar utbetalda eller annat strul. När du väl valt ett spelbolag är det en god idé att ha en budget där du har koll på hur mycket du spelar för så du vet hur mycket du vunnit eller eventuellt förlorat. Börja alltid med att spela på de lag och matcher som du har bäst koll på. Det är bara du själv som kan avgöra vilka lag och vilka typer av matcher som du har störst kunskap om. När du har koll på dessa saker kan gå vidare till att lägga ditt bet. Här finns ett antal olika spelformer som kan vara bra att ha koll på.

Spelformer fotboll

1-X-2

1-X-2 är troligtvis den mest populära formen att spela på fotboll. Det är på detta sätt som svenska folket har bettat på fotboll under de snart senaste 100 åren. 1-X-2 innebär att du antingen tror på att hemmalaget ska vinna (1), att det ska bli oavgjort/lika (X) eller att bortalaget ska vinna (2). Denna typ av spelform är vanligast att spela på innan matchen har börjat.

Resultat

Att spela på Resultat är den näst vanligaste spelformen vid betting på fotboll. Istället för att satsa på 1-X-2, dvs vinst för hemmalaget, oavgjort eller vinst för bortalaget så satsar du på ett exakt slutresultat till exempel 1-3 till bortalaget. Oddsen för resultat är avsevärt mycket högre än 1-X-2 men det är också betydligt svårare att pricka in exakt resultat jämfört med att gissa vinnare.

Över eller Under

Att spela Över eller Under är en spelform som blivit än mer populärt under de senaste åren. Detta är en vanlig spelform både innan matchstart men framförallt under matchen vid så kallad live betting. Över eller Under innebär att du satsar på om det ska bli fler eller färre mål. Till exempel kan du satsa på att det ska bli fler mål än 2.5. Om matchen slutar 2-1 så vinner du eftersom det totalt har blivit fler än 2.5 mål i matchen. Om det istället blir 1-1 eller 2-0 så förlorar du bettet eftersom det blev färre än 2.5 mål i matchen.

Vinnare

Vinnare är en form av långtidsspel. Det används oftast om du vill spela på en vinnare av ligan eller vinnare av en turnering som till exempel totalsegraren av Premier Leauge eller vinnaren av Champions Leauge. När du bettar på Vinnare är du inte så beroende på enskilda resultat utan det viktiga är att resultaten över hela säsongen eller turneringen är bra.

Bästa tips & strategier fotboll

Vid betting på fotboll är det bra att ha så stor kunskap som möjligt om lagen. Därför är det ibland svårt att ge specifika tips och strategier eftersom alla människor har olika preferenser om vilka lag och matcher de gillar att spela på. Ett bra live betting tips är att se många matcher och satsa på olika matchscenarium beroende på vad som händer. De flesta fotboll odds som sätts innan matchen startar är väl genomtänkta och ligger nära konkurrenterna. Men under matchen när det är live betting är det relativt vanligt att spelbolag sätter ett alldeles för fördelaktigt odds. Vid dessa tillfällen har du chans att vinna med oddsen på din sida. Kom ihåg att inte satsa för stor del av din spelkassa på ett enskilt bett då det är viktigt att ha en rejäl spelkassa. Speciellt om du i framtiden har tänkt att försöka livnära dig på att spela på fotboll.

Budget & planering

Att planera för sitt spelande är viktigare än vad många tror. Om du bara spelar för att det är roligt räcker det med att avsätta en viss summa pengar att spela för varje månad. Vi rekommenderar att aldrig satsa mer än 25% av din månadsinkomst på spel. Om du har som mål att kunna livnära dig på fotboll betting är det viktigt att du för statistik och budget för alla spel du gör. Genom att göra detta kommer du snabbt att hitta vilka matcher som du tjänar mest pengar på och dina eventuella brister. Du kan också räkna ut hur stor din spelkassa är och sätta ett maxbelopp för hur stort varje bet får vara för att kunna garantera att din spelkassa inte tar slut. Alla spelare, även de mest skickliga har upp- och nergångar så det är extremt viktigt att ha koll på din spelkassa.

Populära matcher med odds

De mest populära matcherna att spela på fotboll för svenskar är Champions Leauge, Premier Leauge, Europa Leauge och Allsvenskan. Under de senaste åren har även den Italienska, Spanska och Tyska ligan blivit allt mer populära. När en duktig svensk spelar fotboll, som till exempel Zlatan i Paris ökar självklart bettingen för det laget och den ligan. Att spela på Champions Leauge matcher är oftast väldigt fördelaktigt. Här hittar du generösa erbjudanden och bra fotboll odds. Många spelbolag har bra bonusar i samband med Champions Leauge matcher så håll koll på våra rekommenderade spelbolag för att hitta de bästa bonusarna i samband med dessa matcher. Vill du inte vänta? Hämta en stor bonus nu och lär dig ännu mer om fotboll via våra professionella artiklar och bli en vinnare idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *