Tips för hur du bettar på MMA

Kampsport är ständigt växande inom sportvärlden och därmed även inom betting och odds. I takt med att UFC, Ultimate Fighting Championship, vuxit något oerhört de senaste åren, har detta blivit vad gemene man tänker på när man hör ordet kampsport. Det är få sporter som är lika intensiva som kampsporter i allmänhet och UFC i synnerhet, och att satsa pengar och se på när din favoritfighter går upp i ringen kan vara bland det mest adrenalinstinna du kan uppleva som odds-spelare. Det finns oerhörda mängder av olika kampsporter där MMA, Mixed Martial Arts, innefattar en stor mängd variationer och utövare från olika kampsports-stilar kan därmed möta varandra i exempelvis UFC. MMA har alltså en blandning av de flesta olika kampsporter, såsom boxning, brottning, jiu jitsu och många andra. I MMA är det mesta tillåtet, vilket resulterar i att det är en våldsam sport, även om den övervakas av en domare. Dock får deltagarna inte använda några externa tillhyggen, inte heller slå eller sparka mot skrevet samt peta mot motståndarens ögon. Med andra ord finns det oerhört mycket deltagarna i kampsporten MMA får göra. Dock finns det oerhört exakta regler för när en match blir avgjord:

Knockout Då en av deltagarna får en så pass allvarlig spark eller allvarligt slag att denna ramlar ned och blir medvetslös, alternativt inte kan resa sig upp direkt

Teknisk knockout Detta sker när någon utomstående part såsom ringläkaren, domaren eller coach etc. bryter till följd av att en deltagare har fått för mycket slag eller liknande.

Submission När en fighter blir fasthållen på mattan i ett strypgrepp, armlås eller dylikt, kan denna klappa i mattan som ett tecken på att han ger upp. Detta resulterar i direkt vinst till den andra deltagaren.

Domarutslag När hela matchen har gått till fulltid, och därmed inget av ovan nämnda avslut har skett, är det upp till domarna att avgöra vem de anser vara rättmätig vinnare. Under hela matchens gång får deltagarna poäng för diverse slag, sparkar och kombinationer de levererar. Den sammanlagda poängen avgör vem som vinner matchen. Då poängräkningen kan vara relativt subjektiv, används tre domare som gemensamt kommer fram till ett gemensamt beslut. Genom att MMA-galor har börjat ta plats i Sverige, har sporten blivit en publikfavorit de senaste åren.

Satsa pengar på MMA

Att betta på kampsport kan vara det snabbaste växande odds-spelet på spelportaler i Sverige. Under många har har det funnits möjlighet att spela på odds inom hockey, fotboll, tennis och en mängd andra sporter, men den senaste tiden har alltså även kampsport blivit något att räkna med på diverse spelsiter online. Genom att logga in på någon av de siter som levererar odds och betting kan du snabbt klicka dig vidare för att se vilka matcher som går att spela på, vad de olika deltagarna har för odds och även läsa information inför matcherna och mycket annat. Beroende av hur segertippad en fighter är, desto lägre odds har denne. Om det exempelvis är någon deltagare som enbart har vinstmatcher i bagaget, och denna möter en annan fighter som nyss börjat och förlorat sina första matcher, så kommer den förstnämnde ha lågt odds och den sistnämnde mycket högre. Den segertippade fightern kan då exempelvis ha ett odds på 1.10, vilket ger dig 1.10 gånger pengarna om han vinner. Om du bettar 100 kronor vinner du 110 kronor. Fightern som på pappret är sämre kan ha ett odds på 5 vilket hade inneburit att du vann 500 kronor om du satsat dina pengar på denna fighter samtidigt som han vann.

Bästa tips & strategier kampsport

Att spela på odds på kampsport är förmodligen en relativt ny erfarenhet för dig, och av denna anledning vill vi ge dig några tips att tänka på i början.

Minst 1.50 i odds

Precis som med vilken annan sport som helst vill du självfallet spela på rätt vinnare. Dock är en storfavorit i fotboll ofta ett säkrare bet än motsvarigheten inom kampsport. Som ny spelare väljer man även ofta just storfavoriterna för att känna på ”segerns sötma”, men i kampsport kan det räcka med ett enda slag för att favoriten skall gå ner i en knockout. Det gäller med andra ord att kalkylera riskerna och ha möjlighet att vinna så pass mycket på vissa matcher att du ”har råd” att förlora andra. Försök att ha som mål att spela på fighters med odds på 1.50 eller högre.

Spela när det passar

Precis som på alla sporter är det kul att konstant ha någon match igång som man kan spela på. Detta är dock inte att premiera när det kommer till odds på kampsport. För att ha maximal möjlighet att vinna i längden, krävs det att du har lite is i magen och väljer de fighter där du ser en extra bra möjlighet att vinna. Om du håller dig uppdaterad om sporten, läser på inför specifika matcher och liknande kan du hitta små delar som kan påverka matchen i din favör. En fighter kanske exempelvis har rest mycket senaste tiden, vilket kan resultera i visst problem att acklimatisera sig till klimat, tid och liknande. Små delar som detta kan enkelt förändra en matchbild och deltagaren med högre odds har helt plötsligt en lite bättre chans att vinna.

Hitta de otippade vinnarna

Om du har spelat på odds på någon sport tidigare, känner du till hur det är. För att i längden kunna vinna mycket pengar krävs det att du spelar på underdogs, de med höga odds som inte är särskilt förväntade att vinna. Detta är det stora nöjet och en väldigt bra möjlighet för dig som väljer att spela på kampsport. Få andra sporter levererar så många vinster från deltagare med höga odds. En underdog kan ha riktigt bra, eller högt, odds trots att denne inte har särskilt mycket sämre statistik än sin motståndare. Detta är absolut något du bör fokusera på, att hitta de otippade vinnarna som ändå har stort potential.

Hitta rätt spelbolag för bäst odds

En viktig, och tacksamt nog relativt enkel, variabel när du skall lägga ditt bet är att välja rätt spelbolag. När du har gjort din research och vet vilken match och fighter du vill lägga ditt bet på bör du se över vad för odds respektive spelbolag har på just denna match.  Till skillnad från många andra sporter varierar oddsen mycket inom kampsport, och därför kan det vara värt mycket pengar att se över utbudet.

Populära matcher med odds

Där det är vanligast att hitta odds på kampsport är inom UFC. Du kan enkelt betta på någon match genom att logga in på någon av de spelportaler vi tillhandahåller här, och hitta din favorit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *